Wanneer u al vaker tegen dezelfde problemen bent opgelopen, uw problemen al langere tijd bestaan en een rode lijn in uw leven zijn, kan een meer specialistische behandeling geïndiceerd zijn. Het gaat hierbij om meer complexe en langduriger problematiek en valt onder de Gespecialiseerde GGZ-hulp.

De generalistische basis-ggz is bedoeld voor mensen met lichte tot matig ernstige stoornissen. Deze zorg is vaak kortdurend en klachtgericht.

Behandeling van cliënten met stemmingsstoornissen, angststoornissen, somatoforme stoornissen, persoonlijkheidsproblematiek wordt zowel voor de GGGZ als GBGGZ volledig vergoed uit het basispakket. De huisarts kan u hiervoor verwijzen.

 

Met een aantal zorgverzekeraars is een overeenkomst afgesloten, wat betekent dat ik de psychotherapie rechtstreeks bij hen declareer.
Staat uw zorgverzekeraar er niet bij, dan ontvangt u per maand zelf een factuur volgens het 100% NzA-tarief, die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar, die u een percentage van de nota vergoedt.

Contracten psychotherapie voor 2022 heb ik met de volgende zorgverzekeraars:

  • Zilveren Kruis Zorgverzekeringen (3311), FBTO (3351), De Friesland Zorgverzekering (3358).
  • VGZ: Univé, Zekur (0101), Zekur Natura (3361), VGZ, IZZ, Bewuzt, MVJP, Zorgzaam verzekerd (7095), IZA (3334), UMC (0736),
  • Eucare / Aevitae (3360)ONVZ, PNOzorg, VvAA, Jaaah (3343)ASR (9018), Ditzo (3336)
  • No Show: Afspraken die niet 24 uur tevoren zijn afgezegd, worden bij u in rekening gebracht voor een tarief van 40 euro.
  • Het tarief in mijn praktijk voor zelfbetalers / onverzekerd product is 90% van de door de NZa vastgestelde tarieven van de GGZ.